Butter, het legale alternatief van de makers van Popcorn Time

Home » Butter, het legale alternatief van de makers van Popcorn Time

Butter, het legale alternatief van de makers van Popcorn Time


24 oktober, 2015

|

Popcorn Time makers lanceerden Butter

De makers achter het uiterst populaire Popcorn Time hebben een legaal alternatief gelanceerd. Het is een aangepaste versie van de streamingdienst die naar eigen zeggen wel legaal is. Butter is een streamingframework die niet verwijst naar illegale content.  Ook willen ze Butter compleet gescheiden houden van Popcorn Time. Dit om de problemen met illegale content voor te zijn.

Op de site van het project op GitHub vertellen ze:

This new project, hosted on GitHub, is basically your beloved Popcorn Time stipped down of the parts that made people wary. Butter is created so that anyone can contribute to great desktop and mobile apps that allows to stream movies and shows from Bittorrent (and other sources, but more on that later) in a stylish and easy way.

Dezelfde makkelijke manier van streamen waar niet de makers van de software maar de eindgebruiker zelf verantwoordelijk is voor het toevoegen van content. Of deze legaal of illegaal is bepaal je dus zelf. Ben je softwareontwikkelaar en wil je bijdragen aan Butter dan kan je je aanmelden via GitHub.

Deze laatste verantwoordelijkheid moet je dus zelf willen nemen. De laatste tijd is hier al veel over te doen in de media. In Duistland zou een Nederlandse student zijn beboet voor het gebruikt van Popcorn Time. In Nederland lijkt het nog niet zover omdat hostingproviders dan eerst je gegevens moeten doorspelen aan justitie. Hier staan ze momenteel nog niet welwillend tegenover. Maar er staat wel wat te gebeuren.

Popcorn Time webversie

Ondertussen worden webversie’s van Popcorn Time offline gehaald. Zo is de bekende aanbieder popcorntime.io offline uit angst voor eventuele rechtszaken. De software van Popcorn Time blijft vooralsnog werkend. We houden je op de hoogte van verder ontwikkelingen betreft Popcorn Time en het gebruik hiervan. Ook blijven we de interessante ontwikkeling rond Butter natuurlijk volgen.