Mediaboxen, illegaal of legaal?

Home » Mediaboxen, illegaal of legaal?

Mediaboxen, illegaal of legaal?


12 augustus, 2015

|

De NOS berichtte er vorige week over, mediaboxen. Een kastje met een prijs tussen de 80 en 160 euro die je als consument eenmalig koopt om vervolgens nooit meer te hoeven betalen voor films, series en live sportwedstrijden. Eigenlijk werkt dit kastje hetzelfde als Popcorn Time. Films kijken werkt bij beide diensten via streamen. Verschil met de mediabox is dat je als consument niets hoeft te downloaden en te installeren.

popcorn-time-downloadenIn Nederland zijn verschillende leveranciers die deze mediaboxen online verkopen. De filmindustrie is hier niet blij mee en vraagt daarom om een verbod op de kastjes. De NOS meldt dat er volgens leveranciers inmiddels zeker tienduizenden kastjes in Nederland verkocht zijn. Op hun website komt René van Turnhout, filmdistributeur van Dutch Filmworks, aan het woord: “Een slechte zaak. Voor films en series moet worden betaald. Dit is een vorm van downloaden uit illegale bron en dat mag niet in Nederland.”

Jack Wullems verkoopt al twee jaar zijn mediaspeler. Stichting BREIN is inmiddels een rechtszaak tegen de aanbieder gestart. Nu ligt de zaak bij het Europese Hof. Mocht de rechter de kastjes van deze aanbieder verbieden, dan zullen uiteraard ook andere leveranciers aangepakt worden. Aan de NOS vertelt Wullems dat de leveranciers niets fout doen: “De films en series worden gestreamd en niet gedownload.”

Geen mediabox? Popcorn Time downloaden!

Heb jij geen geld voor een mediabox of wil je liever niet zo’n kastje aanschaffen? Dan kun je ook Popcorn Time downloaden. Met Popcorn Time kijk je binnen 5 minuten alle nieuwe films, series en documentaires.

Lees meer over Popcorn Time Downloaden.